Bosanski kulturni centar i Džema'at Kopenhagen

Site menu
Our poll
ocjenite stranicu to nam pomazemo da opstanemo
Total of answers: 144
Chat Box
200
Statistics

ukupno online 1
gosti 1
korisnik 0
Home » Site Catalog » Autos

POCETNA STRANICA
http://bkckopenhagen.ucoz.com 12-Apr-2011, 12:42 PM
Eselamu Alejkum Ve Rahmetullah
Dobro dosli na nasu internet stranicu !

Adresa BKC i Džemata KBH je:
Thorsgade 59 st.tv, 2200 København N
Fax/Tel. 35840732 E-mail:bkc@live.dk / http://www.bkckopenhagen.ucoz.com/
Posjeta Delegacije Rijaseta BiH
Islam.Zaj. Bošnjaka u Danskoj
$IMAGE1$
Od 18. do 21. februara 2011. godine predstavnici Ureda za bošnjačku dijasporu na čelu sa mr. Mirsadom Kalajdžićem, u pratnji sekretara Ureda Mirnesa Lemeša i novinara „Preporoda" Bajrom Pervom, bili su u službenoj posjeti IZB-a u Danskoj. Kako je posjeta upriličena za vrijeme obilježavanja rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. upriličeni su prigodni programi u svim džematima koje su predstavnici Ureda posjetili. Već u petak poslije akšam namaza u džematu u Kopenhagenu, u prepunoj sali održan je program pod nazivom „Sjećanje na poslanika Muhammeda a.s."
Pored video prezentacije o pomenutoj temi cijeli program je uljepšan učenjem ilahija hora BKC Kopenhagen „Merdžan". U uvodnom obraćanju, glavni imam za Dansku Nermin ef. Babić je izrazio dobrodošlicu delegaciji Rijaseta, te se zahvalio organizatoru na organiziranju cjelokupnog programa. Rukovodilac Ureda se poslije obratio prigodnim govorom u kome je istakao da se mi sastojimo od duše i tijela i da naša duša treba hranu baš kao i tijelo, a to je vjera i njeno prakticiranje. U tom segmentu pozvao je sve prisutne da čuvaju vjeru, kulturu, jezik, tradiciju, običaje, i da na taj način sačuvaju svoje porodice.
Vidno zadovoljan stanjem džemata u Kopenhagenu zahvalio se na gostoprimstvu i pozvao sve džematlije da očuvaju jedinstvo. U revijalnom dijelu programa upriličeno je i jedno predavanje Aldina Ugarka na temu „Medicina i Kur'an". Aldin je u svom predavanju iznosio činjenice o savremenoj medicini i praksi Muhammeda a.s. te na taj način razotkrio identičnost u tretmanima liječenja. Nakraju programa Nermin ef. Babić je proučio ašere i dovu, a druženje sa džematlijama je nastavljeno do kasno u noć.
Transitions: 366 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
Shopping cart
Your shopping cart is empty
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2018
    Create a free website with uCoz