Bosanski kulturni centar i Džema'at Kopenhagen

Site menu
Our poll
ocjenite stranicu to nam pomazemo da opstanemo
Total of answers: 147
Chat Box
200
Statistics

ukupno online 1
gosti 1
korisnik 0
Home » 2011 » July » 23 » Najbolji ambasador BiH svih vremena
1:09 PM
Najbolji ambasador BiH svih vremena
Sead Maslo, direktor Agencije za državnu službu FBiH: Bivši diplomata u kadrovskoj politici
Sead Maslo na mjestu direktora Agencija za državnu službu Federacije BiH nalazi se od jula 2010. godine. Rođen je 04. novembra 1958. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru. Postdiplomski studij pohađao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za međunarodno i državno javno pravo. Danas se nalazi na čelu Agencije koja zapošljava državne službenika na zahtjev organa državne službe FBiH, organizira stručna obrazovanja i usavršavanja zaposlenika u državnim institucijama. U svom obraćanju javnosti Maslo ističe da je njihova misija "promovirati najviše etičke standarde u radu državnih službenika kroz stalnu edukaciju i obuku te modernizirati praksu menadžmenta ljudskih potencijala kako bi se postigla veća efikasnost i motiviranost državnih službenika". Također, zalažu se za "moderan model upravljanja ljudskim resursima, prevazilaženjem birokratizma i administrativnih prepreka". Pored redovnih poslova, Sead Maslo obavlja dužnost potpredsjednika Upravnog odbora Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja BiH u Mostaru. Bio je član Zakonodavno-pravne komisije Parlamenta FBiH te predsjednik Izborne komisije Grada Mostara. Radio je kao savjetnik za upravu i javnu administraciju u Savezu općina i gradova Federacije BiH. Kako navodi u biografiji, bio je i predsjednik Upravnog odbora Gimnazije Mostar, član Upravni odbor Fakulteta za poslovni menadžment i Univerziteta u Mostaru. Od projekata izdvaja saradnju Općine Vejle (Danska) i Grada Mostara na području razvoja organizacije i unapređenja rada gradske administarcije (2001.-2004.) i Jačanje kapaciteta lokalnih vlasti i uloge Saveza općina i gradova FBiH u saradnji sa Asocijacijom lokalnih vlasti Holandije VNG (2003.-2004.). Govori engleski i danski.


Pekinški tim je analizirao rezultate 14 istraživanja
Pijenje zelenog čaja smanjuje nivo tzv. lošeg holesterola, a nivo tzv. dobrog holesterola ostavlja nepromijenjenim, poručuju kineski stručnjaci s Medicinskog fakulteta u Pekingu. To je možda jedan od razloga što se ovaj čaj dovodi u vezi s manjim rizikom od srčanih bolesti, prenijela je novinska agencija Rojters.

Pekinški tim je analizirao rezultate 14 istraživanja tokom kojih su učesnici redovno konzumirali zeleni čaj ili ekstrakt tog čaja tokom tri nedelje do tri mjeseca.

Ovaj čaj je u prosjeku smanjivao nivo lošeg - LDL holesterola (holesterola niske gustine) za 2,2 mg/dL (miligrama po decilitru krvi), odnosno za nešto ispod dva posto.

Views: 1059 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
Search
Calendar
«  July 2011  »
Ne.PO.Ut.Sr.Ce.Pe.Su.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Create a free website with uCoz